Välkommen till Lilla Arontorp
Omgivningen

M E N Y

TILL STARTSIDAN

STUGAN

BILDER
Bilder på stugan

Filmklipp
Stugan

VECKOPLAN
och pris.

KONTAKT
Uthyrningsvillkor

BADPLATSER
Karta

Café / restaurang
Utflyktsmål, Länkar

OM ÖLAND
Läs om Öland


Öland - en del av världsarvet

Hela södra Öland, från Färjestaden och söderut, är upptaget på Unescos lista över världsarv. På samma lista finns också pyramiderna vid Gize och Taj Mahal i Indien. På Öland är det alvaret, sjöängarna, radbyarna och odlingsmarkerna som tillsammans skapat världsarvet. En unik miljö som blivit bevarad genom flera årtusenden.

Det öländska landskapet är säreget med sin kalkstensgrund och de unika alvaren, där Ölands Stora Alvar är mest känt. Är du intresserad av historia, blommor, fåglar eller konst kommer du att älska Öland. Och vill du bada, sola, shoppa och äta gott kommer du också att älska Öland. Här finns fantastiskt mycket att se och upptäcka i de flesta smakriktningar.
Station Linné. Forskning, utbildning naturupplevelser och mycket mer.

Res i tiden  Eketorps fornborg
Julmässan en succé i Skäftekärr
Besök på  Borgholms Slott.

Imponeras av VIDA Museum och Konsthall eller strosa i parkerna vid kungafamiljens semesterparadis Solliden.

Besök
Naturbokhandeln. SOF Stenhusa bod
Naturbokhandeln med försäljningen av kikare, bestämningslitteratur för allt från Alger till Ödlor, mest fåglar.

Öland från A till Ö

Utbildning på Öland

Ölands folkhögskola 
Cirka fem kilometer sydost om Färjestaden ligger Ölands folkhögskola. På gångvägs avstånd från skolan når man Stora Alvaret. Till Kalmar kommer man med buss på ungefär en halvtimme. Huvudman för skolan är Landstinget i Kalmar län. Folkhögskolor har funnits i Sverige sedan 1868 och är tillsammans med studieförbunden och folk-biblioteken en viktig del av det fria och frivilliga folkbildningsarbetet. 

Capellagården
Capellagården ligger i Vickleby på södra Öland, en by vid kanten av Stora Alvaret. Här upptäckte professor Carl Malmsten Elliotsgården, en förfallen bondgård som 1957 inköptes och renoverades kärleksfullt till att bli Capellagården.
Hantverksutställning och försäljning under sommaren.